22 Haziran 2014 Pazar

ANNEM DEDİ Kİ.........

ÇOK UZAKLARDAN BİR ANI........



Sanırım henüz 6-7 yaşlarındaydım.. Çok Soğuk ve Yağmurlu bir kış günüydü...
Biz sıcak evimizden dışarıyı seyrederken Komşumuz Cevat Amca evine gelmiş, ama kimseyi bulamayınca sokakta kalmıştı.. Mecburen yağmurdan, soğuktan korunmak için de, bir Otobüs Durağına sığınmıştı..
Vakit Akşamüstüydü.. Annem ve küçük kardeşimle birlikte evde yalnızdık.. Yani evimizin babası henüz gelmemişti.. Annem Otobüs Durağına doğru şöyle bir baktı.. İçi rahat etmedi... Bana dönüp:
-Haydi kızım, Git Cevat Amcanı bize davet et... Ama fazla da, israr etme.. Baban evde yok; dedi..
Yüklendiğim görevi yerine getirmek için çıktım ve çamurların içinde neredeyse yuvarlanarak, binbir zorlukla Cevat Amcanın yanına ulaştım ve Annemin mesajını ilettim eksiksiz!..
-Cevat Amca, Annem dedi ki: "Git Cevat Amcanı bize çağır.. Ama fazla israr etme.. Baban evde yok", dedi.......
Eminim gerisini tahmin edersiniz.... Cevat amca gülümseyerek baktı, Teşekkür etti ve Gelmedi tabi.......

Şimdi bi,yerlere bağlayacağım bu anıyı da, nereye? onu düşünüyorum!.. Örneğin:
-Bi,Zamanlar AKP'ye Oy verip de, şimdi saçını, başını yolan, Artık Günahımı bile vermem, diyenlere mi?...
-CHP'ye güvenip, her seferinde hevesi kursağında, küfrü dilinin ucunda kalanlara mı?...
-Yerel Seçimlerde sözüm ona yüce amaçlar uğruna ona-buna oy verdirip hayal kırıklığına uğratanlara mı?..
-Kocaman, Kocaman laflar ettikten sonra, dağların doğurduğu farelere mi?..
-Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimi için, yine aynı yüce amaçlar adına, arkasından itilerek ortaya atılan aday adayı İmam Efendiye mi?..
-Hemen yüzde hesapları, oy hesapları yapmaya başlayan, "Ehh, Nasıl olsa Devrim Filan Yapmıyoruz, Şu Adama Oy Verin de, Vatanı kurtaralım", diyen, Sözünü ettikleri Tenekeyi! parlatmaya çalışan Çıkarcı ve Faydacılara mı?...........
Arasam daha kimbilir ne sebepler bulurum.. Ama ben fazla israr etmeyeyim...
Babam artık yok... Artık Yapayalnızım......... Görüşürüz...........

11 yorum:

  1. Ah! Emel'im beni nerelere götürdün bilemezsin. Senin o küçücük anın, ne büyük şeyler anlatıyor aslında. İyiyi kötüyü ayıramayacak bir yaşta nereden bilecektin ki, o sözlerin hepsinin söylenmeyeceğini. Ama şimdi öyle mi ya? Ağzı olan konuşuyor. Hem de iyi-kötü ayrımı yapmadan, sonuçlarını düşünmeden, insanları zedeleyeceğini umursamadan, düşüncesizce.. Kalemine kuvvet canım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kocaman,yürekten sevgiler size.... Çookk teşekkür ederim.. Sağolun varolun.. Ve öyle haklısınız ki....

      Sil
  2. Babacığının mekanı cennet olsun. Nurlar içinde uyusun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim... Öyle Zarifsiniz ki.... Sevgimle...

      Sil
    2. Emel'ciğim Ben Işık. Yukarıdaki yorumlar bana ait. Sanırım beceremedim yorumu nasıl paylaşacağımı. Özür dilerim canım benim.

      Sil
    3. Ahh Işık'ımm, Sevgili Işık'ım.. Bağışla beni.. Ama "Adsız" yazınca.. Bir kez daha bu, beni sevgiyle saran yorumlarına bin Teşekkür Işık'ımmm.Bir daha yanılmayacağım..Lütfen beni gerçekçi, duyarlı güzel yorumlarından mahrum etme..

      Sil
    4. Işık Yaşayan23 Haziran 2014 00:50

      Emel'im canımsın. Yorumlar kesinlikle hep ve çok eksik kalıyor. Sen her zaman fazlasını hak ediyorsun. Benim elimden gelen de bu kadar ne yazık ki. Keşke senin gibi kuvvetli kalemim olsaydı. Her zaman imrendim sana. Sevgilerimle.. Işık Yaşayan :)

      Sil
    5. Işık Yaşayan23 Haziran 2014 00:52

      aaa bu defa becerdim. İsmim göründü.. :)

      Sil
    6. Beni çok mutlandırdın Işık'cım... İltifatların harika.. Çookk teşekkür ederim.. Burda olman, zaman ayırman, duygularını böylesine güzel ifade etmen benim için çok değerli.. Hep buralarda olman dileğiyle ve sevgimle..

      Sil
  3. Çok haklısın ne kadar yazarsan yaz hep eksik kalıyor, onların tilkilerine sözler yetişemiyor. Kalemine yüreğine sağlık. Hala cumhurbaşkanlığı peşindeler IŞİD denilen pisliklerin elindeki insanlarımız, Doğu Türkmenistan daki işkenceye uğrayan insanlarımız umurlarında değil. Zavallı tebalarıda gözlerini kapatıp vazifelerini yerine getirmenin sevincini yaşayarak herkesi ikna turlarına çıktılar bile. Eh n'apalım diyenlere Allah akıl versin diyelim bizde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Şenay.. Gayet güzel özetlemişsiniz işte olanı-biteni.. Varolun.. Hep yazılarda buluşmak dileğiyle.. Sevgiler..

      Sil