25 Ocak 2011 Salı

BİR OCAK ÖLÜMÜ DAHA...ON YIL SONRA 101 TANE.......


Bir ay, bu kadar ölümün ağırlığını nasıl taşıyabilir?....
Yine Ocak ayı ve bir ölüm yıldönümü daha.. Uğur MUMCU'yla aynı gün, bundan 10 yıl önce Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar OKKAN, Diyarbakır'ın en işlek ve kameralarla sürekli gözlenen caddelerinden birinde uğradığı silahlı saldırı sonucu beş korumasıyla birlikte öldürüldü....
Çok şiddetli bir çatışma olmuş, sonrasında olay yerinden yüzlerce mermi kovanı  toplanmıştı.. Çatışmanın hemen ardından Gaffar OKKAN'ın öldüğünü gören Konvoydaki bir Polis Memuruyla Merkez arasında şöyle bir konuşma geçiyordu.. Yaralı Polis Merkeze saldırıya uğradıklarını ve şehitleri olduğunu söylüyordu.. Telsiz Mesajını alan Merkezdeki Polis telaşla sordu: "Peki, 3310?.... 3310 Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar OKKAN'ın Makam Kodu'ydu.. Polis ağlayarak yanıtladı: 3310'u kaybettik......

Ali Gaffar OKKAN Diyarbakır'da çok sevilen bir Emniyet Müdürüydü.. Genci yaşlısı belki de, ilk defa bir polisi bu kadar çok seviyordu. Gaffar OKKAN, Diyarbakır halkıyla bütünleşmiş, onların dertlerini dinlemişti..
Bir de gönül verdiği, birinci lige çıkmasını çok istediği, Diyarbakırspor Futbol Takımı vardı.. Diyarbakırspor birinci lige çıktı ama o bunu göremedi..
O bölgede Hizbullah terör örgütünün kökünü kazıdığı söylenmişti.. Öldürülmesinin sorumlusu olarak da, Hizbullah gösterildi..
Gerçekten öyle miydi??..
Ölümünün üstünden on yıl geçti ama hala bu sorunun cevabını bilmiyoruz.. Gaffar OKKAN ve beş Silah Arkadaşı öldürüldü.. Ve tıpkı gecenin karanlığının bütün çirkinlikleri örttüğü gibi, bu olay da ülke tarihinin karanlık sayfaları arasındaki yerini aldı..
Ölüm yıldönümü olan 24 ocak'da iki ilde, Diyarbakır ve Mezarının bulunduğu kendi memleketi Sakarya'da Gaffar OKKAN'ı anma törenleri vardı. Öldüğü yıl doğan ve bugün on yaşında olan, 101 tane Ali Gaffar OKKAN'da, mezarının başındaydı.. Hemen hepsi Diyarbakır'dan gelmişti..
Çünkü Diyarbakır'lılar o yıl doğan çocuklarına onun adını vermişlerdi..
Yani Gaffar OKKAN'ı öldürmüşler ama yokedememişlerdi.. Aksine çoğalmıştı, Gaffar OKKAN'lar... Tıpkı DENİZ gibi, Tıpkı MAHİR gibi, SİNAN gibi, ULAŞ gibi...........

Onları öldürerek, sorunlarından kurtulduklarını zanneden alçak katiller!!.. Yaptıklarınızın yanınıza kâr kalacağını zannetmeyin.. Gün gelir, güneş karanlığın saltanatına son verir.. Ve her şey günyüzüne çıkar.. Bunu unutmayın... Bir kez daha Ocak Ayında yitip giden tüm sevgili canlarımızı saygı ve özlemle anıyorum... Tarihe bir not daha..... Görüşürüz.....

3 yorum:

  1. :( gönlünüze sağlık Emel Hanım...hüzünle okudum...

    YanıtlaSil
  2. Bz sanıyoruzki hukuk devletinde, sosyal bir devlet anlayışıyla, kendi seçtiklerimzle yönetiliyoruz.Ülkemizin belli odakları belli kişiler tarafından tutulmuş, zaptdedilmiştir..kaçakçılık bunlarda, uyuşturucu bunlarda, ticaret ellerinde, ithalat ellerinde, sağlık- eğitim ellerinde aklımıza gelen her ey bunların tekelinde.Bunların haberi olmadan bir kuş bile uçamaz bu ülkede.Uğur MUMCU nun yazdıklarını unutmadıysanız, neredeyse bunları açık- açık belirlemiş. Yazıya dökmüş.Muhtemelen Gaffar OKKAN da bu kişilerin çıkarına bir harekette bulundu yada bunların varlığını öğrendi. Ve yok edildi.Bu dediklerim öyle güçlü ki her türlü güce sahipler. Babayı evlada kırdıracak kadar güçlüler. Mafyanın en örgütlenmiş hali ülkemizdedir.Selam olsun size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız Sevgili Mehmet..O, Sözünü ettiğinize Derin Devlet deniyor değil mi?..Gaffar Okkan'ı Hizbullah'ın öldürdüğüne kesin gözüyle bakıyorlar. Ama Jitem'i kurduğunu söyleyen Veli KÜÇÜK Hizbullah'ı da, biz kurduk demişti. Demek ki, Bir Emniyet Müdürü çıkarlarına çomak sokup, bu ilişkileri ortaya çıkarınca, susturulmuş, ölümle cezalandırılmış maşa örgütler eliyle!.. Çok teşekkür ederim.. Sevgimle..

      Sil