29 Aralık 2010 Çarşamba

BENİM YILBAŞILARIM



İşte yine bir yılbaşı geliyor. Çok az kaldı ve ben telaş içindeyim. Çünkü hazırlık yapmam lazım. Çiçekler alınacak.. Tabii ki, nergis ve yılbaşı çiçeği.. Çam ağacı süslenecek, mumlar alınacak, Doğum günü pastası alınacak (ve mutlaka çikolatalı olacak) yemekler yapılacak ve daha neler neler.. Neden?, çünkü yeni yılın gelişi kutlanacak, doğum günüm kutlanacak..
Sanırsınız ki, evde yılbaşı partisi veriliyor. Hayır parti filan verilmiyor, üstelik kimseler de, yok.. Ama, ben tek başına da, olsam artık bir ritüel haline gelen bu yılbaşı hazırlıkları mutlaka yapılacak..

Nedeni çocukluğumda yaşadığım Yılbaşılarında saklı. Ailemle birlikte geçirdiğim Çocukluğumun Yılbaşılarında. O Geceler öyle güzeldi ki.. Bizim evde Yılbaşılar bir gün kutlanmazdı.Tam iki Hafta kutlanırdı..Yeniyıl gelmeden bir hafta önce eski yıla "Güle Güle" sofraları kurulur yenir, içilir eğlenilirdi.. Sonra Yılbaşı günü gelir coşku ve sevinç doruğa çıkardı.. Yeniyılın ilk gününden itibaren de, Yeniyıla "1Hoşgeldin" sofraları hazırlanır ve yine yenir, içilir eğlenilirdi..Yani, anlayacağınız iki hafta boyunca bizim evde herkes dudaklarında mutlu bir gülümsemeyle çakırkeyf dolaşırdı.. Tabi bu haftalar boyunca akrabalarımız, yakınlarımız, komşularımız bizi hiç yalnız bırakmazdı. Çok Küçüktüm. Annem bana yeni elbiseler diker, giydirir, süslerdi. O Gece Ankara'ya yılın ilk karı yağardı.. Pencereye oturup yağan karı seyrederdim ve yine Yılbaşı Gecesi Doğumgünüm  kutlanırdı.. Çünkü bana Yılbaşı Gecesi doğduğum  söylenmişti.. Bu yüzden de, ömrüm boyunca  hep Yılbaşı Geceleri Doğumgünümü kutladım. Öyle keyifli kutlanırdı ki,  yeni yaşım..

Annemin diktiği yepyeni güzel giysilerin yanısıra, çok sevdiğimi bildikleri için komşular, akrabalar herkes o gece bana çikolatalı pasta ve bir sürü hediye alırdı ve ben bir kutu pastanın tamamını tek başına yer bitirirdim.. Çok uzun Yıllar sonra gördüm ki, aslında benim doğum günüm 3 Ocakmış. Sanırım yılbaşı günüyle çok yakın olunca ailem iki günü bir arada kutlamayı seçmiş, bana da, yılbaşı günü doğduğumu söylemişti..

Yeni bir  yıla girmek için
birkaç gün kaldı. Artık Annem de, yok, Babam da... Ailem ya da, Komşularım da,  yok. Uzun zamandır ben tek başınayım. Ama geleneği sürdürüyorum. Yeni yılı en güzel şekilde karşılamak için heyecanla hazırlanıyorum ve doğum günümü de, yine hep olduğu gibi, yılbaşı gecesi kutlayacağım.. Kaçıncı yaşımı kutlayacağımı hiç sormayın, söylemem. Çünkü o kadar çok zaman geçti ki, saymayı bıraktım, hatta unuttum. Zaten hatırlamanın da, kimseye bir faydası olduğunu düşünmüyorum.. Yaş dediğiniz nedir ki, Sadece bir rakam. Unutun gitsin..
Geçen son bir kaç yıl benim için çok zor ve çok sıra dışı yıllardı. Daha sonraları bu yıllarda yaşadığım zorlukları ve sıkıntıları paylaşmak istiyorum sizlerle. Ama şimdi öncelikle, bu yıl geçmişte yaşadığım sağlık sorunlarını yaşamak istemiyorum. Kendim için dileğim bu.. Ve tabii ülkem, yakınlarım, arkadaşlarım, herkes.. Barış içinde, sağlıklı, mutlu yıllar diliyorum....
Epeydir bu sitede beraberiz.. Beni hiç yalnız bırakmadınız. Aksine beğenilerinizle, ilginizle yüreklendirdiniz, sevindirdiniz.. Sonsuz Teşekkürlerimi sunuyorum.. Bu yıl da, hep birlikte olmak, öykülerde buluşmak dileğiyle....   Görüşürüz...

4 yorum:

  1. Mutlu yıllar Emel hanım

    YanıtlaSil
  2. YENI YIL SIZE SAGLIK MUTLULUK GETIRSIN!!!!!YUREGINE SAGLIK LOVE U!!!!!!

    YanıtlaSil
  3. Sibel'cim, çok teşekkür ederim..Yeni yıl sizlere de, güzellikler, mutluluklar getirsin.. Hepinize selam, sevgi ve özlemle..

    YanıtlaSil